maandag 5 november 2018

De 3e Speciaalbierdaagse


Afgelopen weekend (3 en 4 november) werd voor de 3e keer de Speciaalbierdaagse gehouden in de kassen van "Groencentrum de Wit - van Dongen" in Roosendaal.

Wanneer je op zoek was naar één van de 88 bijzonder speciaalbieren, dan kon er dit jaar gekozen worden uit de volgende verschillende thema's "Gebrouwen door Vrouwen", "Blikkenbar", "Hout en Stout", "Foefsnoepers" en "Brabantse Brouwers" en voor de bezoekers met trek was er weer kaas van "Koetshuysch Kaas" en vlees van keurslager "Machielse".

Dit jaar werd ervoor het eerst een aantal workshops m.v.t. "Bier & Spijs" gegeven aan groepjes van 15 personen door twee meesterschenkers. Wou je hier aan deelnemen, dan moest je je wel van te voren inschrijven.

Even de rubriek de "Brabantse Brouwers" uitlichten, dit waren de volgende brouwerijen;
1 . ’t Meuleneind uit Hoeven.
2. Hart4bier uit Roosendaal.
3. Laveloos uit Roosendaal.
4. Roodbaard uit Steenbergen.
5. HillDevils uit Wouwse-Plantage.
6. De Commies uit Nispen.
7. Bourgogne Kruis uit Oosterhout.

Het zeer goed en gezellig georganiseerde bierfestival was binnen een paar dagen uitverkocht en er was plek voor 350 bezoekers per dag. Wanneer de bezoekers huiswaarts gingen, kon het proefglas ingeleverd worden voor de "Pinewood" een festivalbier waarin de jonge uitlopers van de Picea Omorica (kerstboom) van "Groencentrum de Wit - van Dongen" zijn verwerkt om thuis op een willekeurig moment nog een keer te kunnen nagenieten van het bierfestival.

Het bierfestival is echt een aanrader,
Maurice Hermans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten