maandag 12 maart 2018

For the love of beer

For the love of beer

Omdat ik erg nieuwsgierig ben geworden door de leuke berichten over een heus Vrouwen biergilde en omdat ik van meerdere mensen de vraag  kreeg voorgelegd: “daar ga jij je natuurlijk bij aansluiten?”, wilde ik er graag iets meer van weten. 
Ik was van harte welkom bij Maaike Matthijssen van het Wapen van Roosendaal en werd gastvrij ontvangen. Ze heeft me het een en ander uitgelegd. Samen met Birgit Danen en Linda van Hooijdonk heeft Maaike het biergilde opgericht waar alleen vrouwen lid van mogen worden. Op de website For the love of Beer vind je de namen van de leden. De oprichters vormen samen het bestuur en bereiden de thema’s van de proeverijen door het jaar heen, voor. De leden zelf kunnen aangeven welke proeverij ze graag willen doen. Iedere laatste vrijdag van de maand is er van 20.00 uur tot 22.00 uur een proeverij. Elke proeverij heeft dus een thema en er worden 4 biertjes geproefd. Daaruit wordt uit iedere proeverij een beste bier gekozen en deze krijgt een plaatsje in de “Bierbijbel”: allemaal ‘heilige’ biertjes. Kijk voor de thema’s van de proeverijen op de website. Het ziet er heel goed uit!
De leeftijd van de leden schommelt momenteel tussen 24 en 54 jaar.
De leden betalen 30 euro per kalenderjaar en per proeverij 7 euro 50. Ook introducés zijn welkom; zij betalen dan 11 euro.
Momenteel is er al een wachtlijst. Het enthousiasme om aan te sluiten is erg groot. 
Voor de toekomst willen de dames eigen proefglazen aan schaffen; ondertussen lenen ze de proefglaasjes van het Roosendaals Biergilde. 
Verder hebben we ook gesproken over incidentele samenwerking in de toekomst. Daar zien we van beide kanten wel iets in!
Natuurlijk zal ik me graag eens  als introduce aanmelden. 
Namens het Roosendaals Biergilde wens ik For the love of Beer heel veel leuke, inspirerende en gezellige proeverijen toe! 

AnitaGeen opmerkingen:

Een reactie posten