zaterdag 26 mei 2018

Craft Bier Fest Wien
Afgelopen mei 2018, in het weekend rond Hemelvaart, weer een jaarlijkse citytrip gedaan.
Deze keer was de bestemming de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Tijdens mijn voorbereidingen rondom biercafe’s in de stad en de andere bekende bezienswaardigheden kwam ik erachter dat er ook een bierfestival was; het Craft Bier Fest Wien.
Maar goed, eerst kijken of deze in mijn 5 dagen Wenen plaats vindt. En jawel, ik heb geluk; 11 en 12 mei vindt het plaats.
De voorjaarseditie (jawel het wordt 2x per jaar gehouden!) is in het weekend van mijn bezoek aan Wenen. Via de website gelijk maar en entreekaartje aangeschaft voor de zaterdag (kosten = 8 euro) waar je dan ook nog bij binnenkomst in de hal een mooi craftbeer degustatie glas krijgt en een magazine.

In de weken vooraf werden er steeds meer brouwerijen bekend die op het festival zouden staan.
Natuurlijk een flinke selectie brouwerijen uit Oostenrijk, maar ook Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Italië en Ierland waren goed vertegenwoordigd. Daarnaast her en der ook nog wat Duits, Nederlands, Noors etc. Al met al was de lijst met bieren 11 A4-tjes groot, dus toch maar even wat voorwerk gedaan en thuis een soort van voorselectie gemaakt op basis van de waarderingen op Untappd en mijn voorkeur voor IPA’s…

Het festival duurt dus 2 dagen en op beide dagen gaat het open om vier uur in de middag en duurt dan tot elf uur in de avond. Locatie van het dit festival is in een behoorlijk deel van Marxhalle. Dat ligt een beetje buiten het centrum maar was goed bereikbaar via de metro en daarna een kleine wandeling.
Na binnenkomst valt de ruime opzet op met daarbij voldoende banken en tafels.
In het middengebied stonden ook nog een aantal foodtrucks en stalletjes zodat je de avond niet alleen op bier hoefde door te komen.Betaling was ook hier via de bekende tokens (1 euro per stuk). Het merendeel van wat de brouwerijen uitschonk was te koop voor 2 tokens. Hiervoor schonken ze dan meestal ergens tussen de 0,1 en 0,2 l in het mooie glas. Al met al telkens een mooie hoeveelheid om op de avond meer  dan genoeg verschillende biertjes van diverse brouwerijen te proeven.

Het was de hele tijd op zaterdag gezellig druk op het festival. 
Na 16 verschillende biertjes te hebben geproefd werd het rond 10uur weer tijd richting het hotel te gaan.Mocht je dus in de buurt zijn tijdens de voor- of najaarseditie (vorig jaar was dat in november) is dit zeker een leuke aanrader!
Oh en in Wenen zelf kan je zeker ook nog goede craftbiertjes drinken bij een aantal hele leuke cafe’s!

Het gaat ook daar allang niet meer om alleen een Lager, Märzenbier of Kellerbier.

Patrick Buijs
Geen opmerkingen:

Een reactie posten