zondag 1 april 2018

American Beer Celebration 2018


In het paasweekend werd in Breda voor de tweede keer het American Beer Celebration gehouden in Café Zeezicht. Het festival wordt gewoon gezellig beneden in het Café gehouden met, dit maal 80e muziek op de achtergrond.

Ook dit jaar leek het mij weer leuk om hier naar toe te gaan en dit maal hebben Michel en ik op goede vrijdag de trein gepakt naar Breda. Vanaf het station is het een kleine 10 minuten lopen naar Café Zeezicht, waar we hebben afgesproken met een vriend uit Breda. Op het moment dat wij net binnen stapte arriveerde hij ook.
Dit jaar zat de munt verkoop binnen en was er ook geen bier buiten verkrijgbaar. Na het betalen hebben we een plekje gezocht in het Café. Op dat moment was het al gezellig druk en net als vorig jaar hingen de bieren van het vat (27 stuks) met papier op een groot bord boven de eet lift en stonden de bieren van de fles/blik (36 stuks) met wit krijt opgeschreven achter de bar. De bieren die verkocht worden komen allemaal van Amerikaanse brouwerijen af en zijn er divers van biersoort. Een aantal voorbeelden IPA's, Brown Ales, Weizen, Porters, Imperial Stouts, Sour, Mead etc. 

Voor sommige donkere zwaardere bieren stond het vat jammer genoeg iets te koud om de beste smaak beleving te krijgen, maar als je het bier even liet staan kwam dat ook weer goed. Waar het bierfestival verschilt met andere bierfestivals is dat wanneer je een bier bestelt je een schoon ander glas krijgt i.p.v. dat je er bij binnenkomst voor een glas moet betalen.
Het is een heel mooi klein opgezet festivalletje waar het komen en gaan is van proevers, maar ook andere klanten aanschuiven en ook dit jaar was er weer een mooi range aan Amerikaanse bieren. 
Voor ons was het ook dit jaar weer een geslaagd bierfestival.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten