maandag 2 april 2018

Bock around the Block


Lentebockfestival in het Dwaalgebied in Tilburg.

 

Dit festival is altijd op Eerste Paasdag vanaf ’s middags 14.00 uur tot ’s avonds 20.00 uur. Wij hebben hier afgelopen 1 april voor de derde keer aan deelgenomen.

Er zijn 7 deelnemende cafés; allen gesitueerd in het zgn. Dwaalgebied van Tilburg; gelegen vlakbij het station. Bij ieder cafe zijn 2 lentebok bieren van de tap te verkrijgen in een proefglas . Je betaalt 2,50 per stuk en krijgt overal  een groter of kleiner hapje (bock-bite) erbij.

De lijst van dit jaar:

:* Flying Dog: Tropical Bitch
* Weihenstepaner; Braupact
* Brouwerij Maximus; Little Fred
* Duits & Lauret; Kiem
* Oedipus; Mannenliefde
* Hertog Jan;  Lentebok
* Meantime; London IPA
* Brouwerij de Prael; Lentebock
* Gebrouwen door vrouwen; Bloesem Blond
* Brouwerij 't IJ; Paasij
* Muifel; Lente
* Baxbier; Rokkenjager
* van Moll; Langharig tuig
* Brouwerij Kees; Spring blossom

Wij zijn met de trein gegaan en begonnen in het eerste café: Little Devil. Hier was het al gezellig druk. We hebben hier de Tropical Bitch en de Braupakt geproefd. Vooral de laatste was verrassend lekker met een lekker bittertje. De bite in dit café bestond uit wat lekkere droge worst en een bokkenpootje.

Bij het tweede café: het wapen van Tilburg hebben we Mannenliefde en de Hertog Jan Bock 2018 geproefd. De bite was hier een gevulde wrap.

Het derde café, welbekend bij velen: Kadinsky. Hier hebben we Little Fred geproefd; voor 4.5 % erg lekker voor de zomer en hoppig. Het biertje Kiem vonden we wat minder; sprong er niet uit wat smaak betreft. De bite was hier wat minimaal: een cervelaatschijfje met een dotje mayo. De prijzen van de andere bieren in dit café waren opvallend hoger dan bij de andere cafe’s.

Nummer 4: café Jack’s . Ons favoriete café; fijne bediening en gezelligheid. Het biertje Lente van de Muifelbrouwerij scoorde niet echt bij ons; de Rokkenjager daarentegen was erg goed. De bite was een lekker warm gehaktballetje.

Bij het vijfde café De burgerij was het buiten erg gezellig met de verwarming erbij. Allebei de biertjes scoorden bij ons wat lager; zowel de Spring blossom als het Langharig tuig. De bite was lekker : een komkommerschijfje met een warm aardappelbolletje.

Het zesde café: bij Langeboom, serveerde bij de biertjes een heerlijk bordje saté . De lentebock van Grolsch was wel bekend; de london Ipa van Meantime is een aanrader!

Bij het zevende café Buutvrij was het later op de middag/avond nog erg gezellig. Dit is een gezellig , wat alternatief eetcafé, waar we het Paasij 2018 en de Bloesem Blond, gebrouwen door Vrouwen hebben gedronken. De bite was een schaaltje met lekkere nacho-chips.

Anita
Geen opmerkingen:

Een reactie posten