zondag 26 augustus 2018

Kip op z’n Roosendoals met Arnulfus Tripel

















Voor 4 personen:

1 kip in stukken gesneden (bv de Kraaikop kip van de Walnoothoeve)
Peper en zout
3 eetlepels bloem
80 gr boter
3 gesnipperde uien.
2 wortel in schijfjes, 1 bleekselderij in blokjes
1 flesje Arnulfus Tripel + 4 flesjes voor erbij
2 dl room, gehakte peterselie

Bereiding:
Kip peperen, zouten en bloemen.
En in boter goudbruin bakken de gesneden groenten toevoegen  meebakken
en afblussen met Arnulfus Tripel.
In de oven ongeveer 1 ½ uur op 150 garen.
Voor serveren room toevoegen en even iets in laten koken.
Gebakken krieltjes erbij en groenten van de dag, kijk wat de groenteman
in de aanbieding heeft.
Lekker glaasje Arnulfus Tripel ernaast en smullen maar. 

Henk Horemans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten