zondag 26 augustus 2018

Roosendaals Biergilde Uitje 2018

25 augustus 2018









Iedereen was stipt om 12.00 uur bij De Sjoes aanwezig op de fiets en bij dit uitje worden de deelnemer in drie groepjes verdeeld. Het Roosendaalse team is het Rode team met een Rood Keycord. Het Bier team is het Blauwe team met een Blauw Keycord. Het Gilde team is het Gele team met een Geel Keycord. Ieder team maakte een blog van een van de drie aanrij plaatsen.

Team Rood: Arno, Erik, Gerard, Gert, Rien en Thomas
Team Blauw: Ferry, Geert, Raymond, Sanneke en Tonny
Team Geel: Anita, Bart, Ben, Hans, René en Peter

Om 12.10 uur vertrokken we vanuit de stad richting Philipswijk om daar aan te komen bij de AAA brouwerij van Antony Aarden bij ons bekend als Tony.  Na een uitvoerige rondleiding langs kantine,
magazijn, kantoor, koelruimte, brouwzaal, museum, leslokaal en magazijn werden we kleur gecodeerd, zoals hier boven is omschreven.

Belandrijk wapenfeit van de AAA brouwerij: hij is de winnaar geworden van de brouwwedstrijd Roosendaal 750 jaar met “Blond Rooske”. Deze mocht als start niet ontbreken en met een bodempje leggen van een broodje kaas hebben we de spits afgebeten van dit leuke bieruitje.






Als tweede stop van de fietstocht vanuit de Metropool van het Zuiden naar het Pittoreske Oud - Gastel. Het Mastboom huis is een huis waar de burgers in de regio erg trots op mogen zijn. Het feit dat alles mooi geconserveerd was, is wel erg imposant. Het mooie van ons blauwe 
bierteam was de combinatie van jong & oud.  Oud zoals de poepbak in het schuurtje tot aan de antieke interieurkeuze.  Het jongste lid dacht dat de oude wasmachine op de appelzolder zelfs een BBQ was.

Waarvan akte.
Al bij al een erg interessante stop waarbij tenslotte het originele oude bier Bourgone Kruis van de brouwerij van de Familie Mastboom een mooie afsluiter was.

Met dank aan Harry de laatste bewoner die dit alles achter liet.


Op de fiets naar de derde stop naar Broos een appel en peren teler. Wat moeten we daar nu? Cider drinken? Perenbier proeven? Nee, Een ontvangst door Henk Horemans, de kookinstructeur van de dag. Henk gaat ons onder begeleiding biersoep St. Joseph leren koken, verder Kip op z’n Roosendaals en Bier Sabayon. Nu komt de aap uit de mauw Waarom we in Geel, Blauw en Rood zijn opgedeeld. Ieder team maakt een gerecht na loting en ieder team schrijft een stukje voor deze blog.
Onder het koken is er een vragenlijst om te kijken wie het Slimste team van dit uitje is geworden. Voor ieder team was er een mooie beker met een gouden 1, een zilveren 2 en een bronzen 3.

Het begint heerlijk te ruiken, het zal een heerlijke maaltijd worden. En bij ieder gerecht werd het bijpassend bier geschonken. Na het diner en de biertjes was het tijd om richting huis (De Sjoes) te fietsen. Na de zegen van regen van boven kwam iedereen door en door nat aan.

Graag tot ziens op ons volgend uitje van het Roosendaals Biergilde.

Met de groetjes van:
Roosendaals  Rode team
Bier              Blauwe team
Gilde             Gele team

Geen opmerkingen:

Een reactie posten